Historie

Camping og Feriecenter Samsø, tidligere Stensbjerggård var en gammel fæstegård under Grevskabet Danneskjold Samsø. Den blev i mere end 150 år drevet, og fra 1863 ejet, af samme slægt indtil 1996, hvor Ole Øster og han hustru Jelva solgte gården og flyttede fra Samsø.

Stensbjerggård lå indtil den store ildebrand den 23. maj 1848 mellem Kolby Hovedgade og Majmosevej op mod gadekæret, nordligt i byen. Gården blev herefter genopført på marken med »45 fag hus«, altså en 4- længet gård. Heraf er den nordlige længe, loen, eneste bevaret bygning, mens stuehuset, nuværende restaurant, er opført af to gange, i 1909 og i 1919.

Ejendommen har været drevet som traditionelt landbrug, senere med intensiv svineproduktion, frem til 2005, hvor familien Kjeldmark overtog ejendommen.

Camping og Feriecenter ligger midt i den smukke Samske natur og strækker sig over 14 tønder land, tidligere landbrugsjord, der nu er forvandlet til et område for aktivitet og friluftsliv. Den nyrestaurerede bondegård Stensbjerggård, danner rammen om reception, bowlinghal, aktiviteter, restaurant og galleri.

De 14 tønder land består i dag af Camping og Feriecenter Samsø med fodboldgolfbane, bueskydning, petanque, beachvolley, sauna og meget andet. 

Det mest unikke er forvandlingen af den gamle gyllebeholder til en super moderne swimmingpool.

​Fra Camping og Feriecenter Samsø er der 15 minutters gåtur til Kattegat, af de gamle markveje, forbi grønne enge og duftende marker. Til Brattingsborg Gods og gennem de gamle bøgeskove, med den karakteristiske duft af skovløg, kan nås på en cykeltur på 30 minutter.

Book online her

kommentarer & anbefalinger​

Hvad mener vores gæster?

"Super flinkt personale"

Super flinke personale. og rigtig dejlig sted, hvor man ikke behøver, at køre væk for lave noget. der er mange aktiviteter og ting man kan lave der. Overnatning var god, maden er rigtig godt. Jeg var der sammen med min søn på 6 år

"Tak for dejligt ophold"

Dejligt sted med rigtig mange gode aktivitets muligheder. Gode faciliteter. Store rummelige værelser. Fint, at man kan vælge mellem restaurantbesøg eller lave maden selv. Rigtig god goodie bag ordning. Tak for dejligt ophold.

"Super lækkert mad"

Hyggeligt familie venligt sted. Masser af aktivitets muligheder, og et professionelt og venligt personale, altid med et smil på. Super lækkert mad, i deres restaurant.

Gratis Wi-Fi

Morgenmad

Restaurant

​Aktiviteter

Kæledyr

Børnevenligt

Kontakt os

Kåsenvejen 5, Kolby
​8305 Samsø

Klik her for rutevejledning

​Telefon: +45 3048 6565

​E-mail: info@feriecentersamso.dk

​CVR: 10020654

facebook

Camping og Feriecenter Samsø

Feriecenter Samsø er et familiedrevet feriested for alle i alle aldre.

Camping og Feriecenter ligger midt i den smukke Samske natur og strækker sig over 14 tønder land, tidligere landbrugsjord, der nu er forvandlet til et område for aktivitet og friluftsliv.

banner_groen_411x490   banner_groen_411x490

Åbningstider